Çinli Akıllı Telefon Markası Honor, 2024'ün Başlarında Yerel Üretim Planlarıyla Hindistan'da Yeniden Piyasaya Sürülecek

21 Ağustos 2023

Çinli akıllı telefon markası Honor, yerel bir şirketle yaptığı lisans anlaşmasıyla Hindistan'da yeniden piyasaya sürülecek. Önümüzdeki yılın başlarında ise yerli üretime başlanması hedefleniyor.

Honor, Hindistan'da akıllı telefon satışını durdurmuştu ve geçen yıl sınırlı pazarlama bütçesi nedeniyle geri çekildiğini bildirmişti.

Counterpoint Research Başkan Yardımcısı Neil Shah, “Hindistan, 2020 yılına kadar Huawei Technologies'e ait Honor için hiçbir zaman odak pazar olmadı.” dedi.

Honor'un piyasaya dönüşü, yeni kurulan Gurugram merkezli Honor Tech firması ile teknoloji ve donanım transferine bağlı, "üzerinde anlaşmaya varılan bir maliyet" karşılığında yapılan bir lisans anlaşmasıyla destekleniyor.

Honor, eylül ayına kadar orta sınıf Number serisi ile Hindistan'da üç çeşit telefonu piyasaya sürecek.

Counterpoint Research'e göre Honor, %20'ye yakın pazar payıyla Hindistan'da lider olan Samsung Electronics ile rekabet edecek ve bunu Vivo, Xiaomi, Realme ve diğer şirketler takip edecek.

CEO Madhav Sheth, Honor Tech'in 2024 yılında en az 100 milyar rupi (1,20 milyar dolar) gelirle, Hindistan'ın akıllı telefon pazarından %5'lik bir pay almayı hedeflediğini belirtti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü