Çinli Çelik Üreticileri Yılın İkinci Çeyreği İçin Güçlü İstem Beklentisinde

19 Mart 2021

Reuters Haber Ajansı, Çin Demir ve Çelik Birliği’nin (ÇDÇB), Çinli çelik üreticilerinin, süregelen yüksek istem nedeniyle güçlü bir ikinci çeyrek öngördüklerini ve sunum sıkışıklığının azalmasıyla birlikte hammadde fiyatlarının son zamanlarda ulaştığı doruklardan geriye düşmesini beklediklerini bildirdiği haberini verdi. ÇDÇB, “Çelik üreticileri, Nisan-Haziran döneminde Çin’in yapı sektöründeki iş yoğunluğunda keskin bir artış görmeyi ve üreticilerin çelik ürünlerini stoklama eğiliminde olmasını bekliyor. Köklü iyileşmeler oldukça, demir cevheri fiyatları yüksek düzeylerden geriye düşebilir, ayrıca metalürji sektöründe kullanılan kok kömürü fiyatlarının uygun bir aralığa dönmesi beklenirken ikinci çeyrekte çelik stoklarının da düşmesi bekleniyor." açıklamasını yaptı.
 
ÇDÇB’nin sektör ile ilgili son gelişmeleri ve gelecekteki eğilimleri tartışmak üzere düzenlediği seminere katılanlar arasında, Çin'in en büyük çelik üreticisi firmalarından olan HBIS Group ile Anshan Demir Çelik de yer aldı.
 
Çinli çelik üreticileri, çok yüksek hammadde maliyetlerinin kar aralıklarını büyük ölçüde aşındırmasına rağmen önümüzdeki yoğun inşaat sezonunda yapı sektöründe güçlü bir yoğunlaşmanın ve üretim isteminde artışın olacağı beklentisine oynayarak ham çelik üretimini 2021'in ilk iki ayında yıllık %13 oranında artırdı.
 
Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü