Çinli Şirket Nio, Elektrikli Otomobillerinde Kullanılmak Üzere Geliştirdiği Akıllı Telefonu Piyasaya Sürüyor

22 Eylül 2023

Çinli şirket Nio Inc, elektrikli araçlarında kullanılmak üzere tasarlanmış üst düzey teknolojiye sahip akıllı telefonunu tanıttı. Telefonun, arabayı kendi kendine park etme gibi çok sayıda ilgili fonksiyonunun tanıtımını yaptı.

İcra Kurulu Başkanı William Li, Nio Phone'un araca özel 30'dan fazla işlevi olduğunu ve bağlantı teknolojilerinde yeni bir çığır açtığını söyledi.

Telefon fiyatı 6.499 ile 7.499 yuan (890-1.030 $) arasında değişen üç model olarak üretildi. Telefon şimdilik yalnızca Çin'de satılacak ve teslimatlar 28 Eylül'den itibaren başlayacak.

Çin'deki elektrikli ve hibrit otomobil üreticileri arasında 9. sırada yer alan Nio, çipler ve bataryalar gibi temel bileşenler için kendi geliştirdiği teknolojilere yatırımlarını iki katına çıkarıyor.

Yılın ilk yarısında satışların düşmesinin ardından Nio, yenilenen ES6 SUV modeli sayesinde ağustos ayı teslimatlarının yıllık %81 oranında artmasıyla birlikte iyileşme kaydetti.

İlk sekiz ayda yaklaşık 94.350 adet araç satıldı; bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 oranında artışla Çin'deki elektrikli otomobil satışlarındaki %20'lik büyüme oranını geride bıraktı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü