Covid-19’a Rağmen Kırmızı Et İhracatı Rakamları Güçlü Geldi

27 Ağustos 2020

İngiltere'den yapılan kırmızı et ihracatı 2020'de sağlam bir başlangıç ​​yapmış ve ilk altı ayda toplam 733 milyon sterlin ile 2019'a göre yaklaşık yüzde 3 artmıştır.
 
İngiltere Tarım ve Bahçe Bitkileri Geliştirme Kurulu (AHDB) Uluslararası Pazar Geliştirme Direktörü Dr Phil Hadley “Bu yılın istisnai koşulları göz önüne alındığında, bu altı aylık rakamlar, COVID-19'a rağmen et sektörlerimizin ürünlerini dünya çapında ihraç etmeye devam ettiğini gösteriyor. 2020'nin ilk yarısı için AB dışı ülkelere ihracatımız dâhil bir dizi olumlu faktör var ve Avrupa kırmızı et ihracatı için en önemli pazarımız olmaya devam ederken, üçüncü ülkelerin sunduğu fırsatlardan Brexitin katkısı ile yararlanmaya devam etmemiz şart".
 
Geçtiğimiz yıl sığır eti ihracatının hacmi ve değeri düşerken, AB dışı ülkelere yapılan sevkiyatlar sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 46 artmıştır. İngiltere'nin 2019'un başlarında pazara girişi sağladıktan sonra bu yıl şimdiye kadar 1.369 ton sığır eti sevk ettiği ve sektör ihracatına 4,7 milyon sterlinlik bir artış getiren Japonya ülkenin en önemli sığır eti ihracat pazarlarından birisi haline gelmiştir. İhracatta artış gösteren diğer bölgeler arasında, hacimleri yüzde 51'e çıkarak 1.958 tona yükselten Filipinler ve sevkiyatların geçen yıl mütevazı bir 26 tondan 968 tona çıktığı Kanada yer almaktadır.

Koyun eti ihracatı, ilk altı ayda yaklaşık yüzde 2 artarak 195 milyon sterlin olarak kaydedilmiştir.

Kaynak: thecattlesite web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü