Danimarkalı Emülgatör ve Gıda Malzemeleri Üreticisi Palsgaard, Gıda Malzemeleri Distribütörü Teknaroma’yı Satın Aldı

10 Şubat 2020

Palsgaard, Güney Avrupa’da dağıtım kapsam alanını genişleterek, Türk gıda malzemeleri distribütörü Teknaroma’yı satın aldı. Danimarkalı emülgatör ve gıda malzemeleri üreticisi Teknaroma hisselerinin %90’nını satın aldı; şirketin geriye kalan %10 hissesi ise Teknaroma’nın önceki sahiplerinin uhdesinde kaldı.

Palsgaard, Teknaroma’nın gelecek için hali hazırdaki temsilcilik ve distribütörlük faaliyetlerine devam edeceğini açıklarken, Teknaroma yönetici ortağı Cengiz Altop, yeniden yapılandırılan Teknaroma şirketinin yönetici direktörü oldu.

Palsgaard, Teknaroma’nın Türkiye’deki mevcut tesisleri; unlu mamüller ve süt ürünleri dahil, diğer kategorilerin yanı sıra çikolatayı da kapsayacağını belirtti. Palsgaard’ın İcra Kurulu Başkanı Jakob Thoisen, Teknaroma’nın satın alımının sonuçlanmasından memnun olduklarını ve İstanbul ofisindeki tecrübeli personelin tümünün hizmetlerinden yararlanacaklarını söyledi. Thoisen, Teknaroma’nın 20 yıldan fazla bir süre Türkiye pazarında Palsgaard’ı başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve küresel Palsgaard ailesinin tüm taraflara önemli avantajlar sunacağını ifade etti. 

Palsgaard Teknaroma’nın yönetici direktörü Altop, faaliyetlerinin Türkiye pazarında genişletilmesine imkan verileceği ve böylece bölgenin uygulama merkezi olacağını ve bunun da önemli müşterilerle ortaklıkların güçlendirilmesini sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak : foodbev web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü