DPD Bu Yaz Kolileri e-Kargo Bisikletiyle Teslim Edecek

19 Nisan 2019

Paket teslimat grubu DPD'nin, hafif dört tekerlekli bir e-kargo bisikleti geliştirmek için Electric Assisted Vehicles (EAV) ile işbirliği yaptı. Bu bisikletlerle DPD, bu yılın Temmuz ayında tüketicilere koli dağıtmaya başlayacak. Haber geçen hafta Ofxord eBike Zirvesi'nde açıklandı. Şu anda üç bisiklet test ediliyor ve ilk üretim modelleri Haziran ayında satışa sunulacak. DPD, Londra'da bulunan tamamen elektrikli koli deposunda bu bisikletlerle testler yapacak.
 
Bu e-kargo bisikletlerini kullanarak, DPD Birleşik Krallık'taki karbon ayak izini etkisiz hale getirmek istiyor. Koli dağıtım şirketi, projenin sürdürülebilir operasyonlara yönelik girişiminin bir devamı olduğunu ve tamamen elektrikli koli deposunun geçen yıl ekim ayında Londra'da açılmasının ardından geldiğini söylüyor. EAV’nin kurucusu ve teknoloji direktörü Adam Barmby, “tüm hava koşulları için korunma, dünyadaki hemen hemen her iklim veya şehirde yıl boyunca kullanım için geliştirilmektedir” dedi.
 
DPD CEO'su Dwain McDonald amaçlarının “karbon ayak izimizi etkisiz hale getirmek ve daha akıllı, daha temiz ve daha sürdürülebilir paket teslimat hizmetleri sunmak anlamına gelen en sorumlu şehir merkezi dağıtım şirketi olmak” olduğunu söyledi. Bisikletin İngiltere şehir merkezleri için mükemmel olduğunu ve Temmuz ayında hızla genişleyen sıfır emisyonlu filolarına eklemeyi dört gözle beklediklerini kaydetti.
 
Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü