Dünya Bankası, Sürdürülebilir Ulaşım Altyapısını Geliştirmek ve Karbon Emisyonlarını Azaltmak İçin Mısır'a 400 Milyon Dolar Fon Sağlayacak

03 Ekim 2022

Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Dünya Bankası tarafından Mısır'ın sürdürülebilir altyapı yatırımları ve ulaşım sektöründeki karbon emisyonlarını azaltması için sağlanan 400 milyon ABD Doları tutarında fonu kabul ettiğini açıkladı.

Bu kapsamda, Dünya Bankası Mısır'daki lojistik ve taşımacılık sektörlerinin performansını artırmak ve İskenderiye – Kahire Bölgesi boyunca düşük karbonlu ulaşıma geçişi desteklemek için kalkınma finansmanı anlaşmasını onayladı.

Kahire– İskenderiye Ticaret Lojistik Geliştirme Projesi ile İskenderiye Deniz Limanı ve yeni inşa edilen 6 Ekim Kuru Yük Limanı arasında, Büyük Kahire'nin batısına alternatif bir rota ile yük trenlerinin geçişi sağlanacak.

Ulaşım sektörü, yaklaşık yüzde 19'luk payıyla, enerji sektöründen sonra Mısır'ın sera gazı emisyonlarına en büyük ikinci katkıyı sağlıyor. Dünya Bankası, projenin sera gazı emisyonlarını 30 yılda 965.000 ton azaltacağını tahmin ediyor. Söz konusu proje, sera gazı emisyonlarında beklenen azalmalar göz önüne alındığında, Mısır'ın 2050 İklim Değişikliği Planına önemli ölçüde katkıda bulunacak.

Kaynak: Mirage News
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü