Dünyanın İklim Değişikliği İle Başetmek İçin Yapması Gereken 6 Şey

31 Aralık 2020

Lancet Dergisi, ilerleyen iklim kriziyle mücadele için acil küresel önlem alınmazsa, yakın gelecekte daha sık ve sağlık acil durumlarının olacağı konusunda uyarmışlardır. COVID-19 pandemisinin etkileri ve buna küresel tepki bağlamında iklim değişikliğiyle mücadele etme ihtiyacını vurgulamaktadır.

Rapor, 35 akademik kurum ve BM ajansının bulgularını ve fikir birliğini temsil etmekte ve iklim bilimcileri, coğrafyacılar, mühendisler, enerji, gıda ve ulaşım uzmanları, ekonomistler, sosyal ve siyaset bilimciler, veri bilimciler, profesyoneller, doktorlar ve halk sağlığı uzmanlarından yararlanmaktadır.

Raporda 6 ana konu ön plana çıkmaktadır. Bunlar:

Her ülke iklim değişikliğinin etkilerinden zarar görecek, fakir milletler varlıklı ülkelerden daha fazla zarar görecektir. Doğanın bozulması ekolojik yıkıma ve zoonotik hastalıkların yayılmasına neden olmaktadır. Sağlık ve iklim birbiriyle ilişkili görülmelidir. Dünya, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için azaltma ve uyum teknolojilerine yatırım yapmalıdır. Medya, iklim değişikliği tartışmasının şekillenmesinde çok etkilidir. Düşük karbonlu besinlere geçiş, sürdürülebilir bir gelecek için çok önemlidir.

Kaynak: earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü