EasyJet, Yerkürenin İlk Sıfır Karbon Salınımlı Havayolu Şirketi Olma Planlarını Açıkladı

21 Kasım 2019

Easyjet Salı günü (19 Kasım 2019) yaptığı açıklamada, yerkürenin ilk sıfır karbon salınımlı havayolu şirketi olma hedefi doğrultusunda tüm uçuşlarından kaynaklanan karbon salınımlarını dengeleyeceğini duyurdu.

Düşük bütçeli İngiliz havayolu şirketi, sözkonusu girişimin, şirkete gelecek mali yılda 25 milyon Sterlin’e (29,2 milyon Avro) mal olacağını söyledi.

Ne var ki, Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu (European Federation for Transport and Environment-T&E-Avrupa Ulaşım ve Çevre Federasyonu, ulaşım ve çevre alanında çalışan ve Avrupa'da sürdürülebilir taşımayı teşvik eden sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir çatı örgütlenmesidir. Ç.N.), karbon salınımını dengeleme girişiminin, açıklanan salınım indirimlerini sağlama olasılığının düşük olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Sivil havacılık, sera gazı salınımı konusunda en hızlı büyüyen kaynaklardan biri. Avrupa Komisyonu’na göre sivil havacılıktan kaynaklanan doğrudan salınımlar Avrupa Birliği’nin toplam sera gazı salınımlarının yaklaşık %3’ünü ve tüm küresel salınımların %2’sini oluşturuyor. Komisyona göre “Eğer tüm yerküredeki sivil hava ulaşımları bir ülke olsaydı, bu ülke en çok karbon salınımına neden olan ilk 10 ülke arasında olurdu.”

Kaynak: Euronews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü