Econergy Firması Romanya Ve Polonya’daki Enerji Yatırımları İçin İki Ayrı Ortak Girişim Anlaşması İmzaladığını Duyurdu

08 Mart 2022

İsrailli Econergy Renewable Energy firmasının Polonya ve Romanya’daki iki yatırım projesi için iki ayrı firma ile ortak girişim anlaşması imzaladığı bildirildi.

Firma tarafından 21 Şubat Pazartesi günü yapılan basın açıklamasında, ortak girişim anlaşması imzaladıkları firmalardan birisinin İsrailli Phoenix Insurance, diğerinin ise bir Fransız yatırım şirketi olan RGreen Invest olduğu ve iki projenin toplam tutarının 200 milyon avrodan fazla olduğu bildirildi.

Phoenix Insurance firmasının Econergy firmasına ait Romanya ve Polonya’daki birkaç farklı yenilenebilir enerji projesini desteklemek amacıyla 150 milyon avroluk bir fon desteği sağlayacağı ve bu projelerin inşaatının bu yıl içerisinde başlamasının planlandığı belirtildi.

RGreen firmasının ise Econergy’nin Romanya’nın Parau kentindeki 90 megawattlık bir güneş enerjisi projesini desteklemek amacıyla 50 milyon avroluk bir fon ayırdığı ve bu fonun hisse senedi ve kredi temini şeklinde sağlanacağı bildirildi.

Romanya’daki projenin inşaatının bu yılın ikinci çeyreğinde başlaması ve önümüzdeki yılın birinci çeyreğinde ise ülkenin enerji dağıtım ağına bağlanması planlanıyor.

Hisseleri Tel Aviv borsasında işlem gören Econergy firması, aralarında İngiltere, İtalya, İspanya, Romanya ve Polonya’nın da bulunduğu muhtelif Avrupa ülkelerinde güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji üretimi ve depolanması konularında faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü