EIA’nın Açıklamasına Göre Küresel Enerji Tüketimi 2050 Yılına Kadar Artacak

12 Ekim 2023

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) çarşamba günü yaptığı açıklamada, küresel enerji tüketiminin 2050 yılına kadar artacağını ve enerji verimliliğindeki gelişmeleri geride bırakacağını belirtti.

Bununla birlikte EIA tarafından yapılan açıklamada, küresel nüfus artışı, artan bölgesel üretim ve daha yüksek yaşam standartlarının tüketimdeki artışa katkıda bulunacağı belirtildi. Enerjiden kaynaklanan küresel karbondioksit emisyonlarının, EIA tarafından özetlenen senaryoların çoğunda 2050 yılına kadar artacağı öngörülüyor.

EIA, nükleer ve yenilenebilir enerji de dâhil olmak üzere fosil yakıta dayalı olmayan kaynakların 2050 yılına kadar daha fazla enerji üreteceğini; ancak bu büyümenin mevcut yasa ve yönetmelikler kapsamında küresel enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarını azaltmak için muhtemelen yeterli olmayacağını açıkladı.

EIA, 2050 yılına kadar küresel elektrik enerjisi üretim kapasitesinin %50 ila %100 arasında, elektrik üretiminin ise %30 ila %76 arasında artmasının beklendiğini belirtti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü