Endonezya, Çin’den Yapılan Sıcak Haddelenmiş Rulo Çelik Dışalımına Karşı-Düşürüm (Anti-Dumping) Soruşturması Başlattı

23 Mart 2020

Reuters Haber Ajansı, Endonezya’nın devlet kontrolündeki çelik üreticisi PT Krakatau Steel’in şikâyeti üzerine hükümetin, Çin’den yapılan bazı sıcak haddelenmiş rulo çelik dışalımına, aşırı fiyat indirimi önleme soruşturması başlattığını bildirdi.

Endonezya Ticaret Bakanlığı yetkilisi Bachrul Chairi, “Endonezya Ticaret Güvenliği Komitesi, 9 Mart’tan bugüne Çin çıkışlı diğer alaşımlı çelik ürünlerinden sıcak haddelenmiş rulo çelik dışalımı ile ilgili karşı-düşürüm (anti-dumping) soruşturması yürütmektedir.” açıklamasını yaptı.

Yetkili, “Endonezya’nın en büyük çelik üreticisi olan firma, sözkonusu üründe Çin’den yapılan dışalımlar nedeniyle zarar gördüğü iddiaları da içerisinde olmak üzere komitenin soruşturma başlatması için yeterli kanıt sunmuştu.” diye de ekledi.

Geçen yıl Endonezya’nın iş grupları, hükümeti, Krakatau şirketinin 2020 yılı boyunca yeniden yapılanması ve bu doğrultuda çalışanlarının %30’unu işten çıkarması gerektiğini duyurması sonrasında, Çin'den çok ucuza yapılan çelik dışalımını dizginlemek için gümrük tarifelerini yürürlüğe sokmaya çağırmışlardı.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü