Endonezya Cumhurbaşkanı Ülkenin Kentlerine Atıkları Enerjiye Dönüştüren Tesisler Kurmaları Çağrısında Bulundu

19 Temmuz 2019

Endonezya Hükümeti Kabine Sekreteri’nin web sitesinde Salı günü yayınlanan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Joko Widodo içinde bulunduğumuz yılda giderek büyüyen çöp dağları ile başa çıkabilmek için ülkenin dört bir yanındaki kentleri atıktan enerji üreten fabrikalar kurmaya çağırdı.
 
260 milyon nüfusuyla dünyanın dördüncü kalabalık ülkesi Endonezya büyük oranda atık üretiyor, Science dergisinde (Science (Bilim) dergisi ilk sayısı 1880 yılında yayınlanmış hakemli haftalık bilimsel dergidir. Ç.N.) 2015 yılında yayınlanmış olan bir araştırmaya göre de okyanuslardaki plastik kirlenmenin dünyadaki ikinci büyük sorumlusu.
 
Kabine Sekreteri Pramono Anung, aynı açıklamada, Jakarta, Surabaya, Bekasi ve Solo gibi kentlerin enerji üreten türbinleri çalıştırmak üzere çöp yakan tesisler kurma konusunda söz verdiklerini dile getirdi.
 
Endonezya Enerji Bakanlığı’nın Şubat ayında yayınlanan bildirisinde de 2022 yılına kadar günde 16.000 ton atığı işleyerek 234 megawatt elektrik üretecek 12 santralin devreye girmesinin planlandığı açıklanmıştı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü