Endonezya Hükümeti Vatandaşların Elektrikli Araç Alımlarını Sübvanse Edecek

15 Aralık 2022

Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang, 14 Aralık Çarşamba günü basına yaptığı açıklamada, vatandaşların satın alacağı her bir elektrikli otomobilin beş bin dolarlık kısmının hükümet tarafından sübvanse edileceğini söyledi.

Aynı zamanda elektrikli motosiklet ve hatta hibrit araçlar için de çeşitli teşvikler getirmeyi planladıklarını belirten Gumiwang, karbon emisyonunu azaltma hedeflerinde kararlı olduklarını vurguladı.

Söz konusu teşviklerin uygulanabilir olması için satın alınan elektrikli araç markasının firmanın Endonezya’daki fabrikasında üretilmiş olması şartının aranacağı bildirildi.

Aracın tamamen elektrikli olması durumunda 5.131 dolar, hibrit olması durumunda 2,550 dolar teşvik sağlanacağı, ayrıca elektrikli motosikletlerin de 510 dolarlık kısmının sübvanse edileceği açıklandı.

Söz konusu teşviklerin hangi tarihte yürürlüğe gireceği ve ihtiyaç duyulan tahmini bütçe tutarı konularında bilgi verilmedi.

Endonezya’nın 2024 yılı itibarıyla trafikte 1,2 milyon adet elektrikli motosiklet ve 35.000 bin adet elektrikli otomobil ve ticari araç bulunmasını hedeflediği öğrenildi.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü