Endonezya LG Firması ile Ortak Elektrikli Araç Bataryası Üretimi İçin Anlaşma İmzaladı

30 Aralık 2020

Endonezya Yatırım Koordinasyon Kurulu tarafından 30 Aralık 2020 Çarşamba günü yapılan açıklamada, elektrikli araç bataryası üretimi için Güney Kore’li LG Group firması ile 9.8 milyar dolar tutarında yatırım içeren bir mutabakat anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Kurul Başakanı Bahlil Lahadalia, basın toplantısında yaptığı açıklamada mutabakat metninin 18 Aralık tarihinde imzalandığını ve elektrikli araç tedarik zinciri içerisinde yer alan tüm unsurların yatırım kapsamı içerisinde yer aldığını söyledi.

Batarya üretiminin madencilikten başlayarak, hammadde teminini de kapsayan bir anlayışla yapılacağını belirten Lahadalia, mutabakat metnine göre tedarik ve üretim akışlarının bir arada olduğu entegre bir tesis kurulmasını hedeflediklerini belirtti.

Maden, ve maden işleme tesislerinin, katod ve elektrikli otomobil üretiminin ve ayrıca geri dönüşüm merkezlerinin Endonezya’da kurulacağı ve tesislerin coğrafi yerleşim yeri olarak Kuzey Malaku ve Orta Java bölgesinin planlandığı bildirildi.

İmzalanan mutabakat metnine göre bataryalarda kullanılacak olan nikel cevherinin en az %70’inin Endonezya’da işleneceği belirtildi.

Endonezya nikel laterit madeni açısından zengin bir ülke. Endonezya yönetimi bu zenginliği bir avantaj olarak kullanarak, batarya ve elektrikli araçların üretimi ve ihracatında önemli küresel merkezlerden birisi olmayı hedefliyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü