Endonezya, Nikel Sunumunun Küresel Fiyatların Düşük Kalmasını Sağlayacağı Yorumunda Bulundu

04 Mart 2024

Yerkürenin en büyük nikel dışsatımcısı durumundaki Endonezya'nın, yerkürenin başka bölgelerinde batarya üretiminin girdisi olan nikel cevherini işleyerek nikel üreten zor durumdaki üreticilere önemli bir mesajı var o da nikel fiyatlarında önemli bir canlanma beklememeleri.

Endonezya'nın nikel işleme kapasitesindeki hızlı büyümenin denetlenmesinden sorumlu ülke yönetimi yetkilisi Septian Hario Seto, Londra Metaller Borsası'nda nikel fiyatlarının ton başına 18.000 ABD Doları’nın çok üzerine çıkmasının pek olası görünmediğini dile getirdi. Yetkili, Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’nın, tüm yerküredeki elektrikli taşıt aracı üreticilerinin maliyetlerini düşük tutmak amacıyla nikel pazarının metali uygun fiyatlarla edinmesini sağlayacaklarını açıkladı.

Endonezya Denizcilik ile Yatırım Koordinasyonu Bakanlığı Bakan Yardımcısı Seto, Çarşamba günü (28/02/2024) yaptığı açıklamada, "Sözkonusu durumun yerkürenin başka yerlerindeki tüm nikel üreticileri tarafından iyi anlaşılması gerekiyor." derken "Ülke yönetiminin amacı, özellikle elektrikli taşıt araçları üretimine yönelik nikel isteminin doğru bir biçimde karşılanması için denge oluşturmaktır." diye de ekledi.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü