Enflasyon, Japonya'da Et Talebinde Kaymaya Neden Oldu
20 Mart 2023Yakın tarihli bir USDA GAIN raporuna göre, Japonya’da çiftçiler fazla üretim kapasitesini karşılamak üzere süt üreten sürüleri azalttığı için sığır stokları 2023'te düşmektedir. Bunun sonucunda yerli sığır eti üretimindeki artış, 2023'te ithalat talebini azaltacaktır.
Turizmdeki büyüme, sığır eti için gıda hizmeti talebini artıracak olsa da, enflasyon, domuz eti veya tavuk gibi daha ucuz etleri tüketecek olan perakende tüketicileri temkinli olmaya sevk etmektedir.
2022 yılı stokları normal seviyede olduğundan Japonya'nın domuz eti üretimi 2023'te artacak, ithalat az olacaktır.
Kaynak: thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü