Euro Bölgesi Ekonomisinde Yılın İlk Çeyreğinde Büyüme Kaydedildi

15 Mayıs 2019

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından bugün (15 Mayıs 2019) açıklanan verilere göre, Euro Bölgesi ekonomisi 2019 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki döneme oranla büyüme kaydetti. İtalya’da yaşanmakta olan teknik resesyonun son bulması ve bölgenin en büyük ekonomisi Almanya’nın tekrar toparlanması gibi gelişmelerin Euro Bölgesi ekonomisine olumlu yansıdığı görüldü.
Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın verdiği bilgilere göre, Euro para birimini kullanan on dokuz ülkenin ekonomileri Ocak-Mart döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %0,4 oranında büyüdü. Büyüme oranı ekonomistler tarafından da tahmin edilen beklenti sınırları içerisinde gerçekleşmiş oldu.
Yıllar bazında bir projeksiyonla kıyaslama yapıldığında ise, Euro bölgesi ekonomisinin geçen yıla oranla %1,2 büyüme kaydettiği görüldü. Bu oran da yine ekonomistlerin tahminleri ile uyumlu gerçekleşti.
Rakamların iyileşmesine en büyük katkıyı yapan unsur ise Alman ekonomisinin performansı oldu. Alman ekonomisi önceki aylarda yaşadığı sıfır büyüme seviyelerinden sonra, bu yılın ilk çeyreğinde ilk kez %0,4 büyüme oranına yükseldi.
Ayrıca İtalyan ekonomisinin geçtiğimiz iki çeyrekte de art arda teknik resesyonlar yaşamasının ve her iki dönemde de %0,1 oranında küçülmesinin ardından, bu yılın ilk çeyreğinde ilk kez %0,2 büyüme kaydettiği görüldü.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü