Evergrande İlk Elektrikli Otomobil Modeli İçin Sipariş Almaya Başlayacak

28 Mart 2022

Çinli emlak devi Evergrande’nin otomotiv sektöründeki grubu tarafından hafta sonu yapılan açıklamada, piyasaya ilk kez çıkacak olan elektrikli otomobilleri için en kısa zamanda ön sipariş almaya başlayacakları ve şu anda ülke çapında on beş büyük kentte birer adet teşhir ve satış merkezi açacakları bildirildi.

Esas itibarıyla emlak sektöründe faaliyet gösteren şirketin otomotiv kolunun İcra kurulu Başkanı Liu Yongzhuo, geçtiğimiz Pazar günü yaklaşık iki yüz adet küresel tedarikçi firmanın yöneticileri ile yaptığı çevrimiçi toplantıda, spor arazi tipinde olacak olan ilk elektrikli otomobillerinin adının Hengchi 5 olacağını açıkladı, fakat siparişlerin alınmaya başlayacağı kesin tarih konusunda ise bilgi vermedi.

Evergrande firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı’ndan onay alınmasının ardından elektrikli otomobilin seri üretimine 22 Haziran tarihinde başlayacaklarını belirtmiş ve Nisan ayından itibaren sipariş kabul edeceklerini söylemişti.

Firmanın Wechat hesabından yapılan duyuruda ise ilk teşhir salonlarının Tianjin, Şangay ve Guangzhou kentlerinde açılacağı duyuruldu.
 
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü