EY, Kanada Madenciliğinin 2021'de Büyüme Çizgisini Sürdüreceğini Söylüyor

04 Şubat 2021

Kanadalı madencilik firmaları, altın fiyatlarının pozitif kalmasının, başlıca metallerin Çin istemi tarafından desteklenmesinin ve bakır fiyatlarının ülke yönetimlerinin beklenen destekleme paketleri üzerine yedi yılın en yüksek düzeyine ulaşmasının yarattığı ivme ile geçen yılı güçlü bir biçimde geçirdiler.
 
EY Kanada Madencilik İzleme Endeksi (Ernst&Young-EY, uluslararası denetim ve danışmanlık hizmetleri firmasıdır. Firmanın merkez ofisi Londra’dadır. Ç.N.) yılı, dördüncü çeyrekte, bir önceki çeyrekte %10 olan artışın arkasından %9 oranında devam edegelen büyüme ile kapattı.
 
EY Kanada madencilik ve metaller birimi başkan yardımcısı Jeff Swinoga, ufukta görünen ekonomik toparlanma ile madencilik endüstrisinin içinde bulunduğumuz yılda büyüme ivmesini sürdüreceğini söylüyor.
 
Swinoga, bir açıklamasında, “Çin'in daha yeşil bir üretim için yeni beş yıllık planı gibi, Avrupa’nın Yeşil Anlaşması gibi ve ABD’nin planlanan paketi gibi, ülke yönetimlerinden beklenen teşvik paketlerinin nasıl sürdürülebilir altyapı gelişimi sağladığını ve dolayısıyla nasıl bakır gibi temel metallere olan istemi artırdığını artık görmeye başlıyoruz.” yorumunda bulunuyor.
 
Nikel ve Kobalt gibi metaller de yeşil enerjiye yönelik girişimlerden, elektrikli taşıt araçlarının üretimini hızlandırması nedeniyle yararlanıyor.
 
EY madencilik Kanada biriminin madencilik ve metal artıkları stratejileri ve işlemleri başkanı Jay Patel ise enflasyon baskısı arttıkça değerli metallere olan istemin de güçlü kalması gerektiğini ekliyor.
 
Patel, “Yerkürenin dört bir yanındaki ekonomistlerden, çeşitli ülke yönetimlerinin mali ve parasal teşvik girişimleri tarafından desteklenen küresel ekonomik iyileşmenin arkasından, önümüzdeki aylarda ABD enflasyonunun yükselmesinin beklendiğini duyuyoruz.” açıklamasını yapıyor.  
 
Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü