Faslı Madencilik Firması Managem, Senegal’in Boto Altın Madenciliği Projesini Satın Aldı

27 Nisan 2023

Fas'ın en büyük madencilik firması Managem, Çarşamba günü (26/04/2023) yaptığı açıklamada, Senegal'deki Boto altın madenciliği projesinin kontrolünü 197 milyon ABD Doları tutarında bir anlaşma kapsamında devraldığını duyurdu.

Sözkonusu anlaşma, Kanadalı Iamgold firmasının varlıklarını, Mali ile Gine'deki madenleri de içerecek biçimde toplam 282 milyon ABD Doları’na satın almak üzere geçen yıl yapılmış olan işlemin bir parçası.

Managem, Senegal’deki madenin Batı Afrika'daki konumunu güçlendireceğini, ayrıca kısa dönemde madendeki altın üretiminde büyüme sağlayacağını dile getirdi.

Firma, Gine ile Mali'deki diğer altın varlıklarının satın alımını da yılın üçüncü çeyreğinde sonuçlandırmayı umduğunu açıkladı.

Altı Afrika ülkesinde yatırımları olan Kazablanka merkezli Managem firması, Fas kraliyet ailesine ait holding durumundaki Al Mada tarafından kontrol ediliyor.

Firma geçen yıl değerli metal satışlarının sonucu olarak karında %88 oranında artış olduğunu bildirip 1 milyar 615 milyon Dirhem (160 milyon ABD Doları) kar açıklamıştı.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü