Fiat Chrysler Torino’da Batarya Montaj Tesisi Kuracak

23 Ekim 2019

Haberin İçeriği: Fiat Chrsyler firması tarafından dün (22 Ekim 2019) yapılan bir açıklamada, Torino’daki Mirafiori fabrikasında yeni bir batarya montaj kompleksi kurulacağı belirtildi

İlk etapta 50 milyon Euro tutarında bir yatırım yapılacak olan tesiste, üretilen bataryaların henüz görücüye çıkmayan yeni nesil elektrikli araçlarda kullanılacağı açıklandı.

Fiat Chrysler yetkilileri geçen sene duyurdukları yatırım planında ilk elektrikli ve hibrit araç modellerini çıkarmak ve İtalya’daki fabrikaların kapasite kullanımlarını artırmak amacıyla 2019 ile 2021 yılları arasında toplam 5 milyar Euro harcama yapacaklarını ifade etmişlerdi. Önümüzdeki yılın başında faaliyete geçmesi planlanan bu batarya kompleksine ilişkin yatırım kararının da bu çerçevede alındığı öğrenildi.

Şirket tarafından daha önce açıklanan bir takvime göre, bazı modellerin elektrikli ve hibrit versiyonlarının 2020 ile 2021 yılları arasında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu modellerin arasında Panda ve 500 gibi küçük şehir otomobillerinin yanı sıra, Maserati gibi spor ve Jeep Compass gibi arazi tipi araçlar da bulunuyor.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü