Filipinler, 6 Çelik Üreticisinin Belgesini Askıya Aldı

06 Şubat 2020

Filipinler Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Metal Sanayii Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesindeki Filipin Standartları Bürosu (FSB) tarafından yapılan bağımsız testlerde başarısız olmaları nedeniyle 2019 yılında altı çelik üreticisinin Filipin standardı belgesini askıya aldı. Belgeleri askıya alınan şirketler: Maxima Steel Mills Corp, Henro Steel Corp, Steel Asia Manufacturing Corp Meycauayan Bulacan Fabrikası, Cathay Metal Corp, Somico Steel Mill Corporation ve Sagarthama Steel Trading Corporation.

Askıya alma kararı, FSB tarafından 2019 yılında ülkedeki çeşitli çelik üretim tesislerinde yapılan habersiz izleme biçimindeki denetlemelerin sonucunda alındı. Teste tabi tutulan tesislerden ortaya çıkan örnekler, yukarıda adı geçen altı çelik üreticisinin, 49 numaralı Filipin Ulusal Standardı 2002 serisinde belirtilen kıstaslara uymadıklarını kanıtladı. Altı çelik üreticisi sözkonusu standartlarla uyumlu oluncaya kadar Filipin Standardı belgeleri askıda kalacak.

FSB bu bildirimi, ürün standartları ve kalite grubu tarafından yapılan ve Filipinler hükümetinin perakendecilere ve standart dışı çelik üreticilerine karşı harekete geçemediğini dile getiren bildiriye karşı bildiri olarak yayınladı.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü