Filipinler Ticaret Ve Sanayi Bakanlığı (DTI) Standart Dışı Çelik İle Mücadeleyi Sıkılaştıracağını Bildirdi

09 Nisan 2019

Steelguru internet sitesinde bugün yayınlanan, Filipinler’in günlük gazetelerinden Business Mirror kaynaklı bir habere göre Filipinli çelik üreticileri, hükümetten son olarak Cordilleras’ta (Filipinler’in kuzeyinde bir idari bölge Ç.N.) yaygın biçimde görülen standart dışı çelik ürünlerinin çoğalmasını önlemek için piyasa gözetim ve standartların korunması çalışmalarını sıkılaştırmasını istiyor.

Filipinler Demir Çelik Enstitüsü (PISI), ülkenin Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na sunduğu bir raporunda standart dışı inşaat demirlerinin Benguet, Mountain Province ve Ifugao’daki birçok hırdavat mağazasında satılmakta olduğunu dile getirdi. Enstitü, sözkonusu durumu piyasayı izleyerek ve bu yılın başında test amaçlı satın alımlar yaparak belirlediğini söyledi.

PISI, ülkenin Metal Sanayii Araştırma Geliştirme Merkezi’nin de Cordilleras’ta satılan çeliğin sağlam olmadığını, birçoğunun ağırlığının, uzama katsayısının ve boyutunun standardın altında olduğunu doğruladığını bildirdi. 

PISI’ye göre enstitünün gözlemcilerinin ziyaret ettiği 12 hırdavatçıdan dördü, geçtiğimiz yıl Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından faaliyetleri askıya alınan Wan Chiong Çelik Şirketi’nin (Filipinler’in Pampanga idari bölgesindeki San Simon kentinde yerleşik çelik şirketi Ç.N.) üretimi olan standart dışı çeliği sattığını kabul etti.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü