Ford Otosan Kocaeli’ndeki Fabrikada Transit Modelinin Tamamen Elektrikli Versiyonunun Üretimine Başladı

08 Nisan 2022

Amerikan Ford Motors firmasının Türkiye’deki ortağı Ford Otosan tarafından 7 Nisan Perşembe günü yapılan açıklamada, tamamen elektrikli model Ford Transit aracının üretimine başladıkları bildirildi. Elektrikli Ford Transit üretimine başlamak ve kapasite arttırmak amacıyla Otosan firması yakın zaman önce Kocaeli’ndeki fabrikaya 2 milyar avro tutarında yatırım yapmıştı.

Ford Otosan firması, attığı bu adımla şu anda Türkiye’de büyük miktarlarda ve tamamen elektrikle çalışan araç üreten ilk büyük otomotiv firması konumuna gelmiş bulunuyor. Kocaeli fabrikasında üretilen bu E-Transit model araçlar ilk etapta Avrupa pazarında satılacak.

Koç Holding ve Ford Motors ortak girişimi olan Ford Otosan, ilk kez 2020 yılında duyurduğu 2 milyar avro tutarındaki yatırım ile, fabrikanın yıllık araç üretim kapasitesini 455 bin adetten, 650 bin adede yükseltmeyi hedefliyor.
Fabrikada ayrıca 130 bin adet kapasiteli bir batarya montaj hattının da kurulacağı verilen bilgiler arasında yer aldı.

Ford yetkililerinin verdiği bilgiye göre, hali hazırda Avrupa’da satılan tamamen elektrikli E- Transit modeli için şu ana kadar beş bin adetten fazla sipariş alındı. Aracın Türkiye iç pazarında satışına da yine bu yıl içerisinde başlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü