Fransa’da Mobil Ödeme Kullanımı% 38’e Yükseldi

27 Nisan 2021

Fransa’da mobil ödemelerin kullanımı daha da artmıştır. Pay 2018’de yüzde 18 idi, ancak şimdi yüzde 38'e yükseldi. Şu anda Fransız tüketicilerin yarısı, akıllı telefonlarını gelecekte mağaza içi ödemeler için kullanmayı planlıyor.

İster akıllı telefonunuzla mağazalarda ödeme yapın, ister çevrimiçi bir satın alma işlemini tamamlamak için bir QR kodunu tarayın veya akrabalarınıza para gönderin, mobil ödemeler çok çeşitlidir. Avrupa'da mobil ticaret hala büyüyor ve Fransa’da durum farklı değil.

Kantar’ın Paylib için yıllık mobil ödeme barometresi, mobil ödeme kullanımının 2018’de yüzde 18’den yüzde 38’e yükseldiğini gösteriyor. Fransızların yüzde 49’u gelecekte temassız mağaza içi mobil ödemeleri kullanacaklarını söylüyor.

Araştırmaya göre, cep telefonu numaralarına para transferi de dâhil olmak üzere yeni ödeme hizmetleri de artıyor. “Bu özellik, akıllı telefonlar aracılığıyla bireyler arasında, örneğin sevdiklerinin masraflarını karşılamak için para göndermeyi mümkün kılıyor. Kişinin banka bilgilerini bilmenize gerek yok, basit bir telefon numarası yeterli.”

Şu anda her dört Fransızdan biri (yüzde 26), bireyler arasında para transferine imkân sağlayan bir mobil uygulama kullanıyor. Fransızların %42’si artık bu özellikle ilgilendiğini söylediği için, bu önümüzdeki aylarda ivme kazanması beklenen bir eğilimdir.

Gençler hala en çok kullananlar olsa da 55 yaşın üzerindeki kişiler bu yıl kullanımda en yüksek artışı kaydetti. Şu anda, insanların yarısından fazlası (yüzde 55) mobil ödeme çözümlerine güveniyor.

Kaynak:  Ecommercenews
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü