Geely Ve Tencent Firmaları Elektrikli Araç Teknolojileri Konusunda İşbirliği Yapmak Üzere Anlaşma İmzaladılar

19 Ocak 2021

Volvo markasını ve Daimler’in de %9.7 hissesini elinde bulunduran Çin’li Zhejiang Geely otomotiv firması tarafından 19 Ocak Salı günü yapılan açıklamada, bilişim ve teknoloji firması Tencent ile elektrikli araçlar için kokpitler ve otonom sürüş sistemleri geliştirme konusunda bir işbirliği anlaşması imzaladıkları bildirildi.

Hızla değişim gösteren elektrikli araç teknolojileri sahasında gerçekleşen bu işbirliği çerçevesinde, her iki firmanın akıllı araçlar için yeni kokpitler tasarlamak ve elektronik ulaşım hizmetleri ve otonom sürüş konularında araştırma ve geliştirme yapmak üzere birlikte çalışacakları açıklandı.

Ayrıca Tesla ve Nio otomotiv firmalarında da yatırımları bulunan Tencent ile yapılan bu anlaşmanın, Geely firmasının yakın zamanda diğer teknoloji firmaları ile imzaladığı üçüncü işbirliği anlaşması olduğu öğrenildi.

Geely’den yapılan açıklamanın devamında, bu ay içerisinde Baidu firması ile birlikte ortak üretim yapmak üzere yeni bir elektrikli araç şirketi kuracakları ve ayrıca Foxconn firması ile birlikte de yeni bir ticari girişim başlatarak sektördeki diğer firmalara fason üretim yapmayı planladıkları belirtildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü