General Motors Ve Honda Firmaları Elektrikli Araç Üretiminde Yeni Bir Ortaklığa Giriyorlar

07 Nisan 2022

5 Nisan Salı günü Honda ve General Motors firmalarından yapılan açıklamada, ortak bir platform üzerinde çalışacak birkaç farklı elektrikli araç modelinin araştırma geliştirme faaliyetlerini birlikte yürütmeye karar verdikleri ve 2027 yılından itibaren seri üretime geçmeyi planladıkları duyuruldu.

Bu araçların fiyat olarak daha hesaplı ve ulaşılabilir modeller olacağı ve General Motors’un Ultium batarya teknolojisini kullanacağı belirtildi.

Bu yeni teknolojik ve ticari iş birliği için her iki firmanın ne kadar fon ayırdığına ilişkin bilgi ise verilmedi.

GM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Morris, ortak üretilecek yeni model araçların fiyatının 30 bin dolar çizgisinin altında tutulacağını söyledi.

Honda ve GM firmaları fiyatları daha da aşağıya çekebilmek için önümüzdeki dönemde batarya teknolojileri konusunda da iş birliği yapmayı planladıklarını belirttiler.

GM İcra Kurulu Başkanı Mary Barra da basına verdiği demeçte, her iki firmanın da ellerinde olan en yeni teknoloji, tasarım ve imalat becerilerini birbirleriyle paylaşarak, hem hesaplı hem de cazip elektrikli araç modellerini küresel pazara sunmayı hedeflediklerini söyledi.
 

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü