General Motors Ve LG Chem Firmaları Ohio’da Batarya Fabrikası Kuruyor

06 Aralık 2019

General Motors ve LG Chem firmaları dün (5 Aralık 2019) yaptıkları açıklamada, ABD’nin Ohio eyaletinde ortak girişim yöntemiyle bir elektrikli araç batarya fabrikası kurmak üzere anlaşmaya vardıklarını duyurdular. 2.3 milyar Dolar yatırım yapılacağı belirtilen fabrikanın, dünyanın en büyük ölçekli batarya üretim tesislerinden biri olması bekleniyor.

Ohio’nun Kuzeydoğusundaki Lordstown köyünde GM’ye ait olan ve şu anda faaliyete kapalı durumda olan montaj tesisinin yakınında kurulması planlanan yeni fabrikada 1.100 kişinin istihdam edileceği belirtildi. 2020 yılının ortasında inşaatına başlanması planlanan fabrikanın, artırılabilir esnekliğe sahip yıllık 30 gigawatt/saat üretim kapasitesi olacağı öğrenildi.

Basına yapılan ortak açıklamada söz alan GM’nin İcra Kurulu Başkanı Mary Barra, LG firması ile birlikte yapacakları girişimin 50-50 ortaklık şeklinde olacağını ve batarya üretiminin yerli olması nedeniyle elektrikli araçların hem fiyatlarının daha uygun, hem de karlılık oranlarının daha yüksek olacağını söyledi.

2023 yılında dünya çapında yirmi farklı elektrikli araç modelini piyasaya tanıtmayı planladıklarını söyleyen Barra, kurulacak yeni batarya fabrikası sayesinde bu hedefe daha hızlı bir şekilde ulaşmayı umduklarını belirtti. Barra ayrıca GM’nin şirket politikası olarak küresel ısınma sorununa karşı duyarlı olduğunu ve elektrikli otomobillerin geleceği temsil ettiğine inandıklarını da sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü