General Motors’dan Elektrikli Kamyonet Projesine 2.2 Milyar Dolarlık Yatırım

28 Ocak 2020

General Motors yetkilileri tarafından dün (27 Ocak 2020) yapılan basın açıklamasında elektrikli kamyonet ve SUV tipi araç üretimi için 2.2 milyar dolarlık yeni bir yatırım projesini başlattıkları açıklandı. Açıklamada yatırımın Detroit’de faaliyet gösteren Detroit-Hamtramck montaj tesisine yapılacağı ve söz konusu projenin 2.200 kişiye yeni istihdam sağlayacağı ifade edildi.

Pikap cinsinde tasarlanacak ilk elektrikli kamyonetin önümüzdeki yılın sonuna kadar üretimine başlanmasının planlandığı ve akabinde de ilk sürücüsüz araç prototipinin tanıtılacağı bildirildi.

Reuters ajansı General Motors firmasının sözkonusu fabrikada 2021 yılının sonuna kadar bir dizi üst sınıf yeni elektrikli araç üretmeyi planladığını geçtiğimiz yıl duyurmuştu. O tarihte şirket yetkilileri tarafından Reuters’e yapılan açıklamada önümüzdeki dört yıl boyunca yeni nesil elektrikli araç geliştirme projelerine 7.7 milyar dolar ayırdıkları belirtilmişti.

Yatırımın yapılacağı Detroit-Hamtramck fabrikası hali hazırda tek vardiya çalışarak şirketin Cadillac CT6 ve Chevrolet Impala Sedan tipi araçlarını üretiyor. Proje kapsamında yenileme ve onarıma girecek olan fabrikanın bu amaçla Şubat sonunda faaliyetine ara vererek birkaç ay boyunca üretime ara vereceği açıklandı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü