Güney Kore, Batarya Endüstrisini Desteklemek İçin 5 Yıl Boyunca 29 Milyar Dolar Kaynak Sağlayacak

14 Aralık 2023

Hükümet, küresel rekabetin artması nedeniyle batarya tedarik zincirlerini güvence altına almak için Güney Kore'nin önümüzdeki beş yıl içinde batarya endüstrisini güçlendirmek amacıyla 38 trilyon won (29 milyar dolar) finansman sağlayacağını açıkladı.

Bakanlıklardan yapılan ortak açıklamaya göre, LG Energy Solution, Samsung SDI ve SK Innovation'ın birimi olan SK On gibi Güney Koreli batarya firmaları, 2022 itibarıyla Çin hariç küresel batarya pazarının %49'unu elinde bulunduruyor.

Ülke, mineraller ve diğer batarya malzemelerinin madencilik haklarını güvence altına almak ve mineralleri rafine eden ve yeniden kullanan şirketlere yönelik mali desteği güçlendirmek amacıyla yurt dışında yatırım yapan Güney Koreli firmalara vergi teşvikleri ve kredi desteği vermeyi planlıyor. Ayrıca, Kore İhracat-İthalat Bankası gibi kurumlardan, ABD Enflasyonu Azaltma Yasası kapsamındaki vergi indirimi şartlarını karşılamak için Kuzey Amerika'da yatırım yapanlar da dahil olmak üzere batarya endüstrisindeki firmalara verilen kredi, garanti ve sigorta gibi mali destekleri artırmayı da planlıyor.

Güney Koreli batarya firmaları, tüketicilere yönelik otomobil finansman maliyetlerindeki artıştan dolayı elektrikli araç satışlarının yavaşlaması nedeniyle, 2024 satış tahminlerini düşürdü.

Açıklamada, alınan önlemlerle birlikte ülkenin ikincil batarya sektörünün rekabet gücünü uzun vadede dünyadaki en yüksek seviyeye çıkarmanın amaçlandığı belirtildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü