Güney Kore, Kuzey Amerika'daki Batarya Üretimini Desteklemek için 5,3 Milyar Dolarlık Finansman Sunacak

07 Nisan 2023

Güney Kore, ABD Enflasyonu Düşürme Yasası ile başa çıkmaları adına önümüzdeki beş yıl içinde Kuzey Amerika'ya yatırım yapmak isteyen pil üreticilerine 7 trilyon won (5,32 milyar $) mali destek sağlayacağını söyledi.

Sanayi Bakanlığı, kredi faiz oranlarını ve sigorta primlerini %20'ye kadar düşürmenin yanı sıra Koreli firmaların bölgedeki batarya ve malzeme üretim tesislerine daha fazla kredi ve vergi indirimi sağlayacaklarını da belirtti.

Ticaret Bakanı Lee Chang-yang, batarya üreticileri ve malzeme firmaları ile yapılan bir toplantıda, "Hem hükümet hem de iş adamları, Enflasyonu Düşürme Yasası'ndan sonra hızla değişen durumlarla etkin bir şekilde başa çıkmak için iş birliği yapmalıdır" dedi.

Güney Kore kasım ayında, batarya tedarik zincirini güçlendirmek amacıyla Çin'in hakim olduğu kilit metalleri tedarik etmek için hükümet destekli batarya ittifakını başlatmıştı.

LG Energy Solution, Samsung ve SK On, küresel pazarın dörtte birinden fazlasına hakim olan ve Tesla, Volkswagen ve General Motors gibi şirketlere tedarik sağlayan dünyanın en büyük beş batarya üreticisinden üçünü oluşturuyor.

Kaynak: reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü