Güney Kore, Nükleer Enerji Gücü Olmaya Gözünü Dikti

01 Temmuz 2022

Güney Kore yönetimi, yeni oluşturduğu Enerji Politikası Yönergeleri aracılığıyla, güçlü bir ekosisteme sahip nükleer enerji gücü olmayı planlıyor.

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Lee Chang-yang'ın açıklamasına göre, Enerji Politikası Yönergeleri’nin ilk gündemiyle ilgili ayrıntılar, sektör uzmanları ile ilgili taraflarla yapılacak görüş alışverişlerinin ardından Temmuz ayında (2022) ayrıntılı olarak açıklanacak.

İkinci gündem, proaktif kaynak bulma ile kaynakların çeşitlendirilmesi yoluyla enerji güvenliğinin oluşturulmasını kapsarken, üçüncü gündem karbon nötr, yeşil yatırım ile yeşil tüketim için ekonomik bir ekosistem oluşturulmasına odaklanıyor.

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı, "Enerji verimliliğinin artırılması, yüksek petrol fiyatları gibi sorunların daha etkin bir biçimde üstesinden gelinmesine yardımcı olurken aynı zamanda sosyal, ekonomik maliyetleri de azaltabilir.” açıklamasında bulundu.

Bakanlık ayrıca, “Enerji tüketicilerinin hissedeceği baskının farkında olan Bakanlık, yükü en aza indirmeye, aynı zamanda da sorunları çözmeye çalışıyor.” açıklamasını da ekledi.

Günümüzde Güney Kore en büyük enerji tüketicilerinden biri durumunda iken diğer yandan enerji verimliliği düşük ülkeler arasında yer almakta. Kore sanayi sektörü ülkedeki toplam enerji tüketiminin %62'sini gerçekleştirirken sanayi sektörünü yapılar ile ulaşım sektörü izliyor.

Bakanlık, yukarıdaki gelişmelerin ışığında enerji tüketimini %25 oranında azaltmayı hedeflemekte.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü