Güneydoğu Asya Ülkesindeki İnsanların %75′inden Fazlasının Artık İnternete Erişimi Var

12 Kasım 2021

Google, Temasek Holdings ve Bain & Company tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, altı büyük Güneydoğu Asya ülkesinde nüfusun %75′inden fazlasının internet erişimi var ve bunların çoğunluğu en az bir kez çevrimiçi alışveriş yaptı.

Singapur, Malezya, Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Tayland’da 40 milyon kadar insan bu yıl ilk kez çevrimiçi oldu. Rapora göre; bu, altı ülkedeki internet kullanıcılarının sayısını 440 milyonun üzerine çıkardı ve bunların %80′i en az bir kez çevrimiçi alışveriş yaptı.

1 Trilyon Dolarlık İnternet Ekonomisine Giden Yol
Raporda, bu altı Güneydoğu Asya ülkesindeki internet sektörünün, büyümenin çoğunu e-ticaretin yönlendirmesiyle bir yıl öncesine göre %49 artarak 2021′de 174 milyar $ brüt ürün değerine (GMV) ulaşabileceği tahmin ediliyor. GMV, belirli bir süre boyunca satılan malların toplam dolar değerini ölçen, e-ticarette en yaygın olarak kullanılan bir ölçü.

Rapora göre, e-ticaretin yanı sıra dijital ödemeler ve e-cüzdanlar daha yaygın hale geldikçe bölgedeki çevrimiçi finansal hizmetler de büyüyor. Bu altı ülkedeki dijital ödemeler için brüt işlem değerinin, geçen yıla göre %9 artarak 707 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Google Güneydoğu Asya başkan yardımcısı Stephanie Davis’e göre, e-ticaretin 2025 ve sonrasında internet ekonomisinin en büyük segmenti olarak kalması bekleniyor.

Kaynak: CNBC
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü