HEIMTEXTIL RUSSIA 2018 FUARI

26 Eylül 2018

18-20 Eylül 2018 tarihleri arasında Moskova/Rusya Federasyonu’nda “Heimtextil Russia 2018 Ev Tekstili ve Dekorasyon Ürünleri Fuarı” düzenlenmiştir. Bakanlığımızca “Milli Katılım Organizasyonu” kapsamında desteklenen söz konusu fuara ülkemizden 26’sı milli 12’si bireysel olmak üzere toplam 38 firma katılım sağlamıştır.
“Heimtextil Russia 2018” için milli katılım organizasyonu Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (UİB) tarafından gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıllara oranla çok daha etkin hale geldiği gözlemlenen fuarda, ülkemiz stantlarına ziyaretçilerce büyük ilgi gösterilmiştir. Bu anlamda, fuar marifetiyle, ev tekstili ve dekorasyon ürünlerinde Rusya Federasyonu’nda halihazırda önemli bir tanınırlığı olan Türk firmalarının yeni iş bağlantıları kurarak pazar paylarını genişletmelerinin önü açılırken, bir yandan da firmalarımızca sergilenen kaliteli ürünlerle Türk malı imajının güçlendirilmesi sağlanmıştır.
Bu itibarla, gerek fuara olan ilgi ve katılımın giderek artıyor oluşu, gerekse firmalarımızla gerçekleştirilen görüşmeler çerçevesinde, söz konusu fuarın ülkemiz menşeili ev tekstili ve dekorasyon ürünlerinde Rusya Federasyonu’ndaki pazar payımızın artırılması açısından olumlu etkileri olacağı gözlemlenmiştir.