Hertz Kiralama Şirketi, Polestar’adan 65 Bin Adet Elektrikli Araç Satın Alacak

05 Nisan 2022

Küresel çapta faaliyet gösteren oto kiralama firması Hertz Global Holdings tarafından 4 Nisan Pazartesi günü yapılan açıklamada, İsveçli elektrikli otomobil üreticisi Polestar’dan 65 bin adet otomobil satın alacağını duyurdu. Otomobil filosunu kademeli olarak sıfır emisyonlu araçlara dönüştürmekte olan Hertz’in,, 65 bin adetlik bu alımı beş yıl içerisinde tamamlayacağı öğrenildi.

Polestar marka elektrikli araçlar bu ilkbahardan itibaren Avrupa’da ve yıl sonuna doğru da Kuzey Amerika ve Avustralya’da Hertz üzerinden kiralanmaya hazır olacak.

Merkezi Florida’da bulunan Hertz firmasının açıklamasında, ilk etapta Polestar 2 Sedan modelinin filoya katılacağı bildirildi.

Hertz geçtiğimiz Ekim ayında da Tesla’ya verdiği 100 bin adet Model 3 siparişini dünyaya duyurmuştu.

Hertz’in web sitesindeki bilgilere göre, geçtiğimiz Mart ayında Tesla’nın orta boy SUV aracı olan Model Y de filoda yer alan bir diğer yeni elektrikli araç modeli olarak yerini aldı.

Volvo ve Geely firmaları tarafından İsveç’te ortaklaşa kurulmuş olan Polestar’ın bu yıl içerisinde bir özel amaçlı satın alma şirketi olan Gores Guggenheim ile birleşmesi bekleniyor.

Polestar İcra Kurulu Başkanı Thomas Ingenlath, Hertz ile yaptıkları bu iş birliği sayesinde elektrikli araç kullanımının çok daha büyük kitlelere ulaşarak deneyimlenmesine olanak sağlanacağını ve bunun her iki firma için de yararlı olacağını söyledi.
 
 Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü