Hidrojen, Çelik Endüstrisinin Salınımlarını Azaltabilir

29 Ocak 2020

Colorado merkezli Rocky Mountain Enstitüsü, ağır sanayide fosil yakıtlara alternatif olarak hidrojenin acil salınım azaltma potansiyelini vurgulayan yeni bir rapor yayınladı. “Hidrojenin, Endüstrinin Karbon Dışı Bırakılması Konusundaki Etkisi: Kısa Dönemdeki Zorluklar ve Uzun Dönemdeki Potansiyel” başlıklı rapor, hidrojenin nasıl üretildiğine bakılmaksızın çelik üretimi ve ağır nakliyat gibi bazı endüstriyel süreçlerde oynayabileceği olumlu rolün altını çiziyor.

Enstitünün yeni araştırması, güç şebekelerinin karbon dioksit yoğunluğu daha az olan enerji üretim kaynaklarına sahip olduğu AB ve ABD gibi birçok gelişmiş ekonomide elektroliz yoluyla üretilen hidrojenin çelik endüstrisini çok kısa sürede karbondan arındırmaya başlayabileceğini gösteriyor.

Enstitüden Thomas Kock Bla “Bulduğumuz şey, çelik endüstrisinin şu an varolan yüksek fırın teknolojilerinden hidrojene geçmesini beklemek için hiçbir neden olmadığıdır. Ağır sanayi, gemi taşımacılığı, karayolu taşımacılığı ya da diğer sektörlerdeki yakıt kaynağı geçişini, yeşil hidrojen kaynağının yeterli düzeyde olacağı zamana kadar geciktirirsek, zaten 1,5°C ısı artışının gerçekleşmiş olduğu yola girmiş olacağız.”  yorumunda bulundu.
 
Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü