Hindistan, 2024 Yılına Kadar Ülkeyi Birbirine Bağlamak Amaçlı 60 Milyar ABD Doları Tutarında Gaz Dağıtım Şebekesi Yatırımı Yapıyor

14 Ekim 2019

Hindistan petrol bakanı Pazar günü (Dün) dünyanın en büyük petrol ve kömür tüketicilerinden biri olan ülkesinin, karbon salınımlarını azaltmak amacıyla 2024 yılına kadar 60 milyar ABD Doları tutarında ulusal gaz dağıtım şebekesi ve dışalım terminali yatırımı yapacağını açıkladı.

Hindistan, birçok sanayisinin ve kentlerinin doğal gaz dağıtım hattı ağına bağlı olmaması nedeniyle kömür ve petrolden daha az sera gazı salan doğal gaz kullanımını artırma çabalarında zorluk yaşıyor.

Ülkenin doğal gaz tüketimindeki büyüme 2010 yılında %11 olarak gerçekleşirken 2018/19 mali yılında %2,5’e geriledi.

Petrol bakanı Dharmendra Pradhan, Hindistan Enerji Forumu’nu izleyen raportörlere yaptığı açıklamada, hükümetinin yönetim döneminin sona ereceği 2024 yılı ortalarına kadar şirketlerin, tüm eyaletleri birbirine bağlayacak dağıtım ağına ve doğal gaz dışalım tesisleri inşasına 60 milyar ABD doları tutarında yatırım yapacaklarını söyledi.

Bakan “Potansiyel yatırımlardan söz etmiyorum, vermiş olduğum rakam halen yürütülmekte olan projeyle ilgilidir.” diye de ekledi.    

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü