Hindistan Demir-Çelik Dövme Sektörü, Çelik Fiyatlarındaki Artıştan Olumsuz Etkileniyor

28 Aralık 2020

Financial Express (Financial Express, Hindistan'da 1961 yılından bugüne İngilizce olarak yayınlanan ekonomi ve finans haberleri gazetesidir. Ç.N.) Hindistan'daki demir-çelik dövme firmalarının çelik fiyatlarındaki artıştan büyük oranda etkilendiklerini bildirdi. Hint Dövme Endüstrisi Birliği yöneticisi Asheet Pasricha, "40 yıldır çelik fiyatlarının bu kadar yükseldiğini görmedim. Demir-çelik dövme sektörünün girdisinin yaklaşık %75'i çeliktir ve fiyatlardaki artış demir-çelik dövme sektörünü doğrudan etkiler. İçinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğinden başlayarak çelik fiyatlarında görülen %30 oranındaki artış, yerel demir-çelik dövme endüstrisinin canlanmasını engelleyecektir. Şimdilik, Hindistan'daki temel girdi üreticileri, çelik fiyatlarındaki artışın bir bölümünü karşılayabiliyor, ancak bu durum uzun sürmeyebilir." yorumunda bulundu.
 
Pasricha, sözkonusu gelişmeler ışığında demir-çelik dövme sektörünün 2019 yılında bulunduğu konuma yakın bir yerde olmasını beklemiyor.
 
Demir-çelik dövme sektörü, büyük ölçüde otomotiv sektörüne girdi üretiyor. Otomotiv sektörü, demir-çelik dövme sektörünün üretim işlemlerinin yaklaşık %60-65'ini oluşturuyor ki otomotiv sektörü az da olsa canlanma gösteren tek sektördü. Güç üretim sektörü, havacılık sektörü, petrol ve gaz sektörü gibi diğer sektörlerden gelen istemde ise henüz bir canlanma olmadı.
 
2020 mali yılında yaklaşık 47 milyon ton kurulu kapasitesi ve 23,5 lakh (Lakh, Hindistan sayı düzeninde kullanılan bir birim olup 1 lakh 100.000'e eşittir. Ç.N.) milyon ton üretimi olan ülkede yaklaşık 378 demir-çelik dövme firması bulunmakta.
 
Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü