Hindistan Ülke Yönetimi, Ülkedeki Çelik Fabrikalarının Zorunlu Olarak Yeşil Çelik Üretmeleri Politikası Üzerinde Çalışıyor

22 Nisan 2023

Hindistan Çelik Bakanı Jyotirditya Scindia 20 Nisan Perşembe günü (2023) yaptığı açıklamada, Hindistan ülke yönetiminin, ülkedeki çelik firmalarının kapasitelerinin bir bölümünü yeşil çelik üretimine ayırmalarını zorunlu kılacak bir politika üzerinde çalıştığını dile getirdi.

Bakan ayrıca, sözkonusu politikanın yürütülmesi doğrultusunda ülke yönetimi tarafından finanse edilen projelerde yeşil çeliğin daha fazla kullanılmasını sağlamanın yollarının araştırılacağını belirtti.

Scindia bunun yanısıra, geleceğin yeşil çelikte olduğunu, dolayısıyla Hint firmalarının yeni yeşil kapasiteler kurarak, ayrıca hazırda varolan kapasitelerini yeşil çelik üretimine dönüştürerek üretim paylarını artırmaları gerekeceğini vurguladı.

Bakan, karbon yakalama, kullanma, depolama ile birlikte hidrojen temelli çelik üretimi gibi çığır açan teknolojilerin, eskiyi yıkıcı yeniliklerin gelecek için büyük umut vaat ettiğini söyledi. Yeşil çelik terimi, fosil yakıtlar kullanılmadan gerçekleştirilen çelik üretimini ifade ediyor.

Kaynak: steelorbis
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü