Hindistan’da İthal Alüminyum Hurda Fiyatları Dalgalanmaya Devam Ediyor

22 Haziran 2023

Hindistan'ın ithal ettiği alüminyum hurda fiyatları bir diğer haftada da dalgalanmasını sürdürürken belirli kalitedeki alüminyum hurda fiyatları bir önceki haftaya göre ton başına 60 ABD Doları’na kadar yükseldi. Buna karşılık, diğer kalitelerdeki hurdalar ton başına 30 ABD Doları’na kadar geriledi.

Alım-satımcılar arasındaki farklı yaklaşımlar nedeniyle piyasa karışık tepkiler ortaya koydu. Batılı sağlayıcılar indirim yapma konusunda çekinceli davranırken alıcılar fiyat önerilerini metaller vadeli işlemlerine göre ılımlı bir biçimde değiştirdiler.

Pek çok satın alıcı, dalgalanan pazar dinamikleri olmasına karşılık acil gereksinimleri karşılamak amacıyla hurda rezerve etti. Güvenilir kaynaklara göre, satıcıların önerdiği fiyatlar ile alıcıların önerdikleri arasında ton başına 60-80 ABD Doları kadar önemli bir fark oluşması nedeniyle alüminyum hurda sağlayıcıları önlemli davranmak durumunda kaldılar.

Piyasadaki haber kaynaklarına göre birkaç alım satım işlemi sonuçlandı. Ancak, vadeli alım-satım işlemlerinde süregelen oynaklık, ayrıca alım-satım sözleşme sürelerinin sona ermesi nedeniyle alım-satım hacmi düştü.

Alüminyum hurda fiyatları, her ikisi de Delhi çıkışlı olmak üzere sıkıştırılmış alüminyum hurdalarında ton başına 161.000 Hindistan Rupisi, alüminyum eşya hurdalarında ise ton başına 170.000 Hindistan Rupisi (%1,4 oranında düşüş) ile bir önceki alım-satım gününe göre sabit kaldı. Kaynaklar, mutfak eşyası fiyatlarındaki düşüşün zayıf talebe bağlandığını ve piyasadaki katılımcıların ton başına 3.000-4.000 Hindistan Rupisi’ne varan fiyat indirimleri yapmasına yol açtığını doğruladı.

Kaynak: alcircle
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü