Hindistan’da Pamuk Üretiminin Yeni Sezonda %12 Artması Bekleniyor

19 Ekim 2022

Hindistan Pamuk Üreticileri Birliği tarafından 18 Ekim Salı günü yapılan açıklamada, 1 Ekim’de başlayacak olan 2022/23 üretim sezonunda geçen döneme kıyasla %12’lik bir artış sağlanarak, 34,4 milyon balya (1 Hindistan balyası= 170 kg) pamuk üretilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Dünyanın en büyük pamuk üreticisi olan Hindistan’daki bu üretim artış hedefinin, yıl başında sert bir yükselişin ardından tekrar inişe geçen küresel pamuk fiyatları üzerinde de etkili olması bekleniyor.

Ülkedeki pamuk ekim alanlarının verim olarak hektar başına yaklaşık %10 oranında arttığı Hindistan’da, bu oranın bu yıl bir miktar daha artacağı tahmin ediliyor.

Bir sanayi konferansında konuşma yapan Birlik Başkanı Atul Ganatra, geçen yıl 7,18 milyon balya stoku bulunan Hindistan’ın, bu yıl yeni üretim sezonunun başında 3,19 milyon balya hazır stoku bulunduğunu söyledi.

Düşük stok ve yüksek fiyatlar nedeniyle Hindistan’da yurt içi pamuk tüketim miktarının olumsuz etkilendiği, fakat geçen yıl 31,8 milyon balya olan yurt içi tüketimin bu sezonda 32 milyon balya civarında olacağı belirtildi. Geçen yıl 4,3 milyon balya olan ihracatın ise bu sezonda 3,5 milyon balyaya ineceği tahmin ediliyor.
 
 Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü