Hindistan’da Perakende Otomobil Satışları Mart Ayında İyileşme Gösteriyor. – FADA (Federation Of Automobile Dealers Associations Of India - Hindistan Otomobil Satıcıları Dernekleri Federasyonu)

15 Nisan 2019

Hindistan Otomobil Satıcıları Dernekleri Federasyonu (FADA) 2019 Mart ayı aylık araç tescil verilerini açıkladı. FADA Başkanı Haresh Harsharaj Kale, “Hindistan Otomobil Sektörü, perakende cephesinde 2019 mali yılını olumlu puanla kapatmayı başardı.” dedi.
 
Kale, “Şubat ayı verileri ile karşılaştırıldığında tüm segmentlerde Mart ayı yansımaları olumlu. Sektör (Hindistan otomotiv sektörü Ç.N.) aylık bazda 2019 Şubat ayına göre olumlu işaretler veriyor.” diye de ekledi.
 
Açıklamalarında Kale ayrıca “Üretimi kısarak stokların azaltılması tüm yedek parça üreticileri ve Hindistan gibi büyüyen bir pazarda hisse senedi sahipleri için zor bir karardır. Dolayısıyla, otomobil bayilerinin yaşadıkları sıkıntının anlaşılması konusunda yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Mart ayında stokların düşmeye başlaması ve Nisan ayında da düşeceğinin beklenmesi otomotiv bayilerinin 30 günlük normal stoklar düzeyine inmelerine yardımcı olacak, olumluya dönüşen beklenti ve iyimserlikle yeni mali yıla girerken sağlam bir temel oluşturacaktır.” yorumunda bulundu.
 
Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü