Hindistan’dan Resmi Bir Heyet, Soğan Satın Almak İçin Türkiye ve Mısır’ı Ziyaret Edecek

15 Kasım 2019

Hükümet sekreteri Rajiv Gauba tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda,  soğan kıtlığından dolayı tedariki için resmi bir heyetin ivedi olarak Türkiye ve Mısır’a gönderileceği bildirildi.

Tüketici İşleri Sekreteri Bölümünden Akhilesh Kumar,  resmi heyeti devlet kurumları Hindistan Ulusal Tarımsal Kooperatif Pazarlama Federasyonu (NAFED) ve Hindistan Metaller ve Mineral Ticaret Şirketinin (MMTC) yanı sıra, Tarım ve Tüketici İşleri dairelerinden temsilcilerin oluşturacağını söyledi.

Hükümet, MMTC’den yurtiçi tedariklerin arttırılması için Dubai ve diğer ülkelerden ivedi olarak önemli miktarlarda soğan temin edilmesini de istedi.  NAFED, Rajasthanda özellikle Alwar bölgesinden alımları hızlandırmaya yönlendirildi. Tüketici İşleri Dairesinden Srivastava, çeşitli eyaletlerden gelen taleplerin sürekli değerlendirildiğini söyledi.

Yetkililere göre, yaklaşık 3000 ton soğana ihtiyaç duyulmaktadır. Daha fazla eyaletten talep değerlendirmeleri ulaştıkça talebin yükselmesi beklenmektedir. Toplantıda, Tüketici İşleri Dairesi, arzda her hangi bir aksamayı önlemek için 9-12 Kasım arasında Delhi ve Rajasthan’da işyerlerini açık tutmalarını eyalet hükümetlerinden talep ettiklerini söyledi. 

Tüketici İşleri Sekreteri, Delhi, Maharashtra ve Rajasthan’da soğan fiyatlarını manipule eden belirli tüccarlara karşı sert eylem başlatılacağını da söyledi.

Kaynak : thehindubusinessline web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan : T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü