“Hindistan’ın Çelik İstemi Güçlü” – JSW Yöneticisi Seshagiri Rao (JSW Steel, Hindistan'ın Önde Gelen Çelik Üreticilerinden Biridir. Ç.N.)

19 Nisan 2019

CNBC-TV18 (CNBC-TV18 Hindistan’da yayın yapan haber kanalıdır. Ç.N.) JSW Çelik Şirketi’nin finans yöneticisi Seshagiri Rao’nun Hindistan Çelik Endüstrisi’nin son 4-5 yılda ortalama 5-6 milyon ton kapasite artışıyla 27 milyon ton ek kapasite yarattığı biçimindeki sözlerini aktardı.

İstem açısından ise Seshagiri Rao, “2014-2015 yıllarında, çelik istemindeki artış oranı, yaklaşık olarak %0,5 oranındaki gayri safi yurtiçi hasıla artış oranına karşılık gelen %3 idi, diğer yandan, eğer çelik bakanlığının yayınladığı 2019 Mart ayı rakamlarına bakarsanız çelik istemindeki artış oranı bugün %8,8’dir. 2019 Mart ayında çelik istemindeki yıllık artış oranı ortalama olarak %7,5’dir. Dolayısıyla, %3-3,5’den %7,5’e yükseliş istemdeki büyümeyi gösterir.” yorumunda bulundu.

Rao ayrıca, “Hindistan, çelik dışalımı artan buna karşılık çelik dışsatımı azalan bir ülke olarak çelik tüketiminde çok cazip bir hedef ülke. 2019 Mart ayı rakamlarına göre çelik dışalımı %4,5 oranında artarken çelik dışsatımı %16 oranında gerilemiş. Hükümetin önlemleri düşünüldüğünde kaygı buradadır. Hükümetin, yerli sanayinin yurtdışındaki damping uygulamalarından zarar görmemesini sağlamak için etkin davranması gerekiyor.” diye de ekledi.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü