Hindistan'ın, Limanları Üzerinden Koklaşabilir Taş Kömürü Dışalım Trafiği Nisan-Kasım Ayları Arasında %13 Oranında Arttı

06 Aralık 2022

Hindistan Limanlar Birliği'nden (HLB) 6 Aralık Salı günü (2022) alınan verilere göre, içinde bulunduğumuz yılın Nisan-Kasım döneminde Hindistan'ın, topraklarındaki tüm önemli limanlar üzerinden gerçekleştirdiği koklaşabilir taş kömürü dışalımı yıllık %12,58 oranında artışla 37,59 milyon metrik ton geçici rakam olarak kaydedildi.

SteelOrbis'in hesaplamalarına göre, içinde bulunduğumuz yılın Kasım ayında yurtiçinde gerçekleştirilmiş olan koklaşabilir taş kömürü gönderimleri, bir önceki aydaki 4,69 milyon metrik ton kadar olan gönderimlerin çok az altında 4,59 milyon metrik ton düzeyinde gerçekleşti.

HLB verileri, pelletler de (Pellet, demir-çelik sektöründe, çok ince taneli demir cevherinin bentonit ile karıştırılıp topaklanması ile pişirilmesi yoluyla üretilen hammaddedir. Yüksek fırınlarda ergitilerek sıcak metal üretiminde kullanılmaktadır. Ç.N.) içerisinde olmak üzere Hindistan’ın önemli limanlarından geçen toplam demir cevheri yük trafiğinin, Nisan-Kasım döneminde (2022) yıllık %25,82 oranında düşüşle 25 milyon metrik ton geçici rakam olarak kaydedildiğini gösterdi.

Kaynak: Steelorbis
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü