Hindistan’ın Ticaret Çözümleri Genel Direktörü, SS304 Sıcak Haddelenmiş Paslanmaz Çelik Dışalımında Karşı Düşürüm Vergisi Önerdi

02 Ekim 2020

Hindistan Ticaret Bakanlığı Ticaret Çözümleri Genel Direktörü, yerli üreticileri, ülkeye düşük fiyatlardan giren sevkiyatlardan korumak için Çin, Malezya ve Kore'den dışalınan 304 serisi paslanmaz çelik sıcak haddelenmiş yassı ürünlere yönelik karşı düşürüm vergisinin beş yıl daha sürdürülmesini önerdi. Genel Direktör, “Şu an yürürlükte olan karşı düşürüm vergilerinin kaldırılmasına karar verilirse, aşırı fiyat indirimi ve yerli üreticilerin bundan zarar görme durumunun devam etmesi/yinelenmesi olasılığı sonucuna varan Kurum, bu ülkelerden paslanmaz çelik sıcak haddelenmiş yassı ürünlerin dışalımında verginin sürdürülmesi gerektiği görüşündedir." açıklamasını yaptı.
 
Genel Müdürlük, sözkonusu üç ülke için ton başına 160 ABD doları, ton başına 255 ABD doları ve ton başına 155 ABD doları gümrük vergisi öneriyor. Maliye bakanlığı, önerilen vergi tutarlarının uygulanması konusunda son kararı verecek.
 
Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü