Hindistanlı Bakan Nitin Gadkari Yeşil Hidrojenin Gübre Endüstrisinde Kullanılacağını Söyledi

29 Aralık 2022

Hindistan Karayolu Taşımacılığı ile Karayolları Birliği Bakanı Nitin Gadkari, Hindistan'ın küresel bir yeşil hidrojen üretim merkezi ile yeşil hidrojen dışsatımcısı olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Nitin Gadkari Çarşamba günü (28 Aralık 2022) yaptığı açıklamasında, yeşil hidrojenin fosil yakıtların "sürdürülebilir bir alternatifi" olduğunu, çünkü bu enerji kaynağının yakın gelecekte yalnızca ulaşımda değil, aynı zamanda kimya ile gübre endüstrilerinde de kullanılabileceği açıklamasını yaptı.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın 121. yıllık toplantısında konuşan Gadkari, “Yeşil hidrojen, kömür ile ham petrol gibi fosil yakıtların sürdürülebilir bir alternatifidir. Yakın gelecekte yeşil hidrojen, havacılık, demiryolu, karayolu taşımacılığı, kimya ile gübre endüstrilerinde enerji kaynağı olacak.” yorumunda bulundu.

Gadkari, Hindistan'ın küresel bir hidrojen üretim merkezi ile yeşil hidrojen dışsatımcısı olma potansiyeline sahip olduğunu dile getirirken Hidrojenin, yerel topluluklar ile toplum düzeyindeki uygulamalar için daha ucuz ve daha uygun olacağını, Hindistan’ın özellikle ağır uzun mesafeli kamyonlarda, otobüslerde, deniz ile hava taşımacılığında hidrojen yakıt hücresi teknolojisine odaklandığı bilgisini iletti.

Bakan Nitin Gadkari, Hindistan Ülke Yönetimi’nin özellikle etanol, metanol, Bio-CNG, LNG, elektrik ile yeşil hidrojen gibi alternatif yakıtlar ile birlikte biyoyakıtlara önem vermekte olduğunu vurguladı.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü