Honda ve Mitsubishi Corp, Elektrikli Araç (EV) Bataryalarının Kullanımını Optimize Etmek için Anlaşma İmzaladı

13 Ekim 2023

Japon otomobil üreticisi Honda Motor ve ticaret şirketi Mitsubishi Corp, elektrikli araç (EV) bataryasıyla ilgili yeni bir anlaşma imzaladı.

Bu hamle, dünya çapındaki otomobil üreticilerinin aküyle çalışan elektrikli araçları kullanmasıyla birlikte bataryaların bitmesinin ardından oluşacak çevresel etkilerle mücadele etme amacını taşımaktadır.

Honda’nın CEO'su Toshihiro Mibe yaptığı açıklamada, "Honda sadece EV satmakla kalmayacak, aynı zamanda EV bataryalarının enerji kaynağı olarak kullanılacağı enerji yönetimine proaktif bir yaklaşım benimseyecek" dedi.

Şirketler, Honda'nın mini-EV model bataryasının kullanımını izleyerek, otomobil bataryasını sabit enerji deposuna aktarmayı sağlayacak bir proje geliştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Honda, EV modelinin satışına 2024 yılında Japonya'da başlayacak.

Ayrıca, verimlilik için EV şarjının zamanlamasını otomatik olarak ayarlayan "akıllı şarj" ve EV'lerde depolanan elektriği şebekeye aktaran bir teknoloji olan "Araçtan Şebekeye" sistemi için de iş birliği yapacaklar.
Şirketler, bu anlaşmayla birlikte müşterilerin daha düşük elektrik faturaları ödeyeceğini ve bataryaların daha verimli kullanılacağını belirtti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü