Honda’daki Zorunlu Üretim Kesintileri Şubat Ayında da Devam Edecek

26 Ocak 2021

Konuya yakın iki ayrı kaynaktan 26 Ocak Salı günü Reuters Ajansı’na aktarılan bilgilere göre, yarı iletken yongalardaki küresel tedarik sıkıntısı nedeniyle Honda Motor firmasının Japonya’da ürettiği bazı modellerinde zorunlu olarak uyguladığı üretim kısıtlamasının Şubat ayında da devam edeceği bildirildi.

Aktarılan bilgiye göre, Honda’nın Japonya’da ürettiği otomobil modellerinden ikisinde Şubat ayında toplam 7500 adetlik bir ek kesintiye gidileceği öğrenildi.

Kesintiye gidilen modellerin birisinin sürüş dengesi asist sisteminde, diğerinin ise güvenik asistanı sisteminde ihtiyaç duyulan yongaların istenilen miktarlarda temin edilemediği bildirildi.

Öte yandan bizzat Honda firması tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, önümüzdeki ay için üretim miktarlarında yeniden bir ayarlama yapıldığı doğrulandı, fakat model ve miktar özelinde net bir bilgi verilmedi. Yonga tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle üretim miktarlarında Ocak ayında da kesintiye gidildiği hatırlatılan açıklamada, söz konusu problemin olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Honda firmasının Ocak ayında bazı modellerin üretiminde uyguladığı kesinti miktarının 4000 adete ulaştığı bildirildi.

Honda’nın ayrıca Amerika ve Kanada’daki beş ayrı tesisinde de bazı modellerde üretim kısıtlaması uygulandığı belirtilirken, Çin’li GAC otomotiv firmasından yapılan bir açıklamada da Honda ile ortak girişim kapsamında üretilen bazı araçların teslimatlarında gecikmeler yaşandığı bildirildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü